Rikthehen rrugët me kalldrëm në Gjirokatër

Written by on 02/08/2018

Rikthehen rrugët me kalldrëm në Gjirokatër

Zona muzeale ne Gjirokaster tashme mund te pershkohet nepermjet nje tjeter rruge te re me kalldrëm, që prej vitesh ka qenë e mbuluar me gurë dhe mure të rrëzuar. Në lagjen “Dunavat”, rruga qe është ndërtuar edhe si një shteg i ri turistik drejt urës së Ali Pashës, shpesh here ky aks bëhej gati i pakalueshëm prej shirave dhe shpesh iu shkaktonte konfuzion vizitorëve për drejtimin. E gjithë pjesa e lagjeve të sipërme të qytetit vuan mangësi të theksuara në infrastrukturën rrugore. Përpjekjet shpëtuese të situatës ndër vite, vetëm sa i kanë shkatërruar Gjirokastrës plot 25 km rrugë me kalldrëm.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist