Parku kombëtar “Mali i Tomorrit”, plan për zgjerimin e tij

Written by on 02/08/2018

Parku kombëtar “Mali i Tomorrit”, plan për zgjerimin e tij

Parku kombëtar “Mali i Tomorrit” do të zgjerohet me një sipërfaqe prej mbi 1383 ha. Sipas vendimit të botuar në ‘Fletoren Zyrtare’ me propozim të ministrit të Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, nga ky zgjerim, kufiri i këtij parku do të ketë një sipërfaqe prej 26106 ha. Zona e zgjerimit të parkut përfshin zona bujqësore, pyjore, shkurre si dhe kullota. Ndërkohë, ministria e Turizmit dhe Mjedisit në bashkëpunim me ministritë e tjera të linjës brenda një viti nga hyrja në fuqi e këtij vendimi do të hartojnë planin shtesë të menaxhimit të sipërfaqes së zgjeruar, si pjesë e menaxhimit të parkut kombëtar.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist