Reuters shkruan per turizmin “Birdwatching” dhe Pelikanin Kacurrel ne Shqiperi!

Written by on 26/05/2018

Turizmi i veshgimit te zogjve ne Shqiperi eshte kthyer ne tendence dhe kjo eshte vene re edhe nga mediat e huaja qe kane promovuar edhe zonat me te mire per kete lloj turizmi ne vendin tone. Se fundmi Reuter ka shkruar per parkun kombetar Divjake- Karavasta dhe ne vecanti per Pelikanin Kacurrel qe eshte nje simbol i lagunes. Rreth 120 Pelikane Kaçurrele jetojne ne lagunen e Karavastase ne Divjake dhe ky lloji eshte ne listen e kafsheve gati ne zhdukje nga Unioni Nderkombetar per Konservimin e Natyres. Sipas Reuters parku Divjake -Karavasta eshte nje mrekulli natyrore qe duhet mbrojtur se bashku me speciet e vecanta qe ndodhen ne te.

 Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist