Restaurohet Kisha “Fjetja e Shen Merise” ne Kosine

Written by on 15/08/2018

 

Restaurimi i Kishes “Fjetja e Shen Merise”, e dyta per nga vjetersia ne Ballkan, tashme ka perfunduar.  Qe nga viti ’80 ky eshte projekti i pare restaurues, i cili aplikohet ne kete kishe bizantine, te shek. XII. Punimet restauruese, u kryen sipas projektit te hartuar nga Instituti i Monumenteve te Kultures, me nje vlere investimi prej 5 milione leke te reja. Nderhyrja e fundit ne kete kishe mbi 500-vjeçare, monument kulture e kategorise se pare, daton ne vitet ’80, por teknikat e perdorura nuk kane qene ato te duhurat. Kisha e Kosines eshte e njohur jo vetem si nje objekt monument kulture me vlera te rralla kulturore dhe arkitektonike.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background