Restaurohen pikturat murale ne shtepite karakteristike ne Gjirokaster

Written by on 20/08/2018

Instituti i Monumenteve te Kultures ka hartuar projektin per restaurimin e piktures murale “Skena e Gjuetise” ne shtepine Skenduli, banese 300-vjeçare nder me te spikaturat ne qytetin e gurte te Gjirokastres.Projekti i miratuar ne Keshillin Kombetar te Restaurimeve parashikon nderhyrje konservuese dhe restauruese ne pikturen murale, qe ndodhet ne shtepine “Monument kulture”, te kategorise se pare ne lagjen Palorto. Shtepia Skenduli, e ndertuar rreth vitit 1700, eshte nje nder destinacionet me te frekuentuara nga turistet ne Gjirokaster.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist