Restaurohen banesat monument kulture ne Korce

Written by on 18/08/2018

 

Ministria e Kultures, Instituti i Monumenteve te Kultures dhe Drejtorite Rajonale te Kultures Kombetare ne te gjithe vendin, po punojne çdo dite ne mbrojtje te trashegimise kulturore.Nje vemendje e veçante po i kushtohet edhe restaurimit te banesave “monument kulture” ne qytetin e Korçes, te cilat po kthehen ne identitet pas punimeve restauruese.Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar sot projektin per “Restaurimin e Baneses se Filip Çekani”, Korçe. Projekti  parashikon restaurimin e elementeve konstruktive te objektit.Banesa e Filip Çekanit eshte nje monument i trashegimise kulturore, i llojit “Arkitekture”. Synimi eshte qe kjo banese t’i shpetoje rrenimit dhe te shnderrohen jo vetem ne deshmi te historise, por te kene edhe efekt utilitar per turizmin.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist