Qyteti i Trier nderon Karl Marks ne 200 vjetorin e lindjes!

Written by on 23/04/2018

Qyteti i Trier nderon Karl Marks ne 200 vjetorin e lindjes!

200 vjet pas lindjes se Karl Marks, qyteti i tij i lindjes, Trier ne Gjermani, po prodhon produkte homazh te tij me qellimin per t’i shitur. Keto mallra perfshijne kartemonedha zero euroshe me imazhin e Marksit, te cilat kushtojne 3 euro. Gjithashtu, magnete me figuren e Marksit duke bere shenjen e paqes, gota me Karl Marksin, figura per embelsira te Marksit, si dhe nje rosak qe i ngjan Marksit me mjeker, pende dhe nje kopje te librit “Das Kapital”. Ne total, Trier do te shese rreth 30 objekte qe kujtojne filozofin gjerman. Per te nderuar figuren e tij, Trier ka marre nje dhurate edhe nga qeveria kineze, nje skulpture prej bronxi te Marksit, si edhe po instalon drita semafori ku ne vend te figurave te zakonshme eshte Marksi.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist