Porti i Durresit merr udhezime per zhvillimin e qendrueshem si pjese e SUPAIR!

Written by on 31/10/2018

7 porte mesdhetaret mes te cileve edhe porti i Durresit qe jane bere pjese e projektit  SUPAIR kane percaktuar se fundmi udhezimet per eko portet nga ekspertet te Universitetit te Venecias.  Udhezimet perbehen nga nje kornize e perbashket hap-pas-hapi per zhvillimin e qendrueshem te porteve.Udhezimet konsiderojne nderhyrjet ne sektorin e energjise te porteve, duke i grupuar ato ne tri zona makro te nderhyrjes: reduktimin e konsumit te energjise te anijeve, reduktimin e konsumit te energjise te ndertesave dhe objekteve te portit dhe mbeshtetja e operatoreve te terminaleve qe investojne ne burimet e riperteritshme te energjise.Rezultatet e arritura dhe Planet e Veprimit te prodhuara brenda projektit do te prezantohen gjate Workshopit te Mesimit te Ndersjellte, qe do te organizohet ne Parkun Shkencor (Trieste – Itali) ne nentor te vitit 2019.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist