Plani i zhvillimit per Beratin dhe Permetin, ja 3 alternativat

Written by on 05/09/2018

 

Berati dhe Permeti kane secili nga tri alternativa per zhvillimin ku ne fokus jane pikat me te forta. Konsulenti i kontraktuar ne kuader te projektit per Zhvillimin e Integruar Urban dhe Turistik i mbeshtetur nga Banka Boterore ka perfudnuar tashme studimin per keto dy qytete duke dhene edhe zgjidhjet alternative si dhe nderhyrjet ne investime qe mund te behen ne secilen zone per te rritur vleren. Qytetet shihen si qendra administrative rajonale dhe qendra e aktiviteteve e sherbimeve kulturore. Qytetet shihen si miqesor ndaj mjedisit dhe te shendetshem, ndersa e alternativa e trete e zhvillimit bazohet ne keto dy qytete si qendra te trashegimise kulturore dhe rajonale te turizmit duke perfshire kryesisht turizmin e aventures dhe ate malor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist