Planeti Venus i rikthet vëmendjes së shkencës

Written by on 17/06/2019

 

 

Programimet e 4 misioneve për planetin e Venusit e kanë kthyer vëmendjen nga ai. Arsyet pse shkenctarët janë të interesuar për Venusin janë të forta. Sipas tyre planeti ka ngjashmëri me Tokën për nga dimensioni, karakteristikat klimatike dhe dendësia. Megjithëse kushtet në Venus kanë të vështira ,me temperatura deri në 470 gradë celcius, studimet efundit kanë aluduar se planeti mundt të ketë qenë i pasur me ujë e oqeane për miliarda vite dhe më pas diçka e shndërruar. Qëllimi kryesor i misioneve është zbulimi i zhvillimit të aktiviteteve tektonike , që është baza e krijimit të jetës.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist