Perfundon projekti i rehabilitimit dhe restaurimit te Xhamise se Plumbit

Written by on 22/08/2018

 

Xhamia e Plumbit ne Shkoder, nje thesar i arkitektures, historise dhe kultures jo vetem shkodrane, por edhe shqiptare pritet t’i nenshtrohet se shpejti restaurimit. Ministria e Kultures ben te ditur se ka perfunduar projekti i rehabilitimit dhe i restaurimit te Xhamise se Plumbit ne Shkoder. Sipas MK-se, se shpejti pritet te nise puna ne kantierin e restaurimit per kete monument me vlera te rralla te trashegimise kulturore shqiptare.Xhamia e Plumbit eshte shpallur Monument Kulture ne vitin 1973 dhe eshte e vetmja xhami e ngelur ne kete zone nga periudha osmane.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist