Pasurite arkeologjike dhe kulturore qe rrezikohen me shume nga fenomenet natyrore!

Written by on 24/10/2018

Nga Fari i Aleksandrise ne Egjipt, te qyteti mesjetar i Rodit, statuja e Zeusit ne Olimp, Greqi, e deri tek Petra ne Jordani – keto mrekulli te botes sot rrezikojne te zhduken nga fatkeqesite e natyres. Situata raportohet ne nje studim te publikuar ne revisten Nature Communications. Kerkimi pasqyron gjendjen e 49 vendeve, pjese e Trashegimise Boterore te UNESCO-s, prane brigjeve ne 16 vende te Mesdheut, nder to, Italia ka numrin me te larte siteve, pasuri e Trashegimise se UNESCO-s qe rrezikohen. Pas saj, Kroacia, me 6 vende, dhe Greqia me 3. Nder lokalitetet italiane me ne rrezik, ne vend te pare eshte Venecia, qe siç nenvizohet ne studim, mbrohet nga ngritja e nivelit te ujit nepermjet nje sistemi barrierash.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist