Pasaporta jeshile nxit debatet, Serbia shprehet kundër!

Written by on 17/03/2021

Njoftimi për të zbatuar certifikatat dixhitale të gjelbërta ka shkaktuar polemikë midis disa vendeve, përfshirë Serbinë. Kjo e fundit ka ngritur shqetësimet e saj për shkak të mundësisë që certifikata të përfshijë vetëm vaksina të miratuara nga Agjencia Evropiane e Barnave, e cila nuk mbulon vaksinën ruse Sputnik V ose ndonjë vaksinë tjetër nga prodhuesit kinezë.   Covid: How Serbia soared ahead in vaccination campaign - BBC News

Ndërkohë Franca dhe Gjermania janë ndër vendet që nuk besojnë se pasaporta e vaksinimit do të sillte lehtësi të reja për udhëtarët e vaksinuar. Sidoqoftë, Bashkimi Evropian ka theksuar se qëllimi kryesor i propozimit është të lehtësojë dhe jo të ndalojë lëvizjen brenda vendeve të Bashkimit Evropian./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist