Oslo, qyteti i parë i cili do të karikojë taksitë elektrike me ”wifi”!

Written by on 23/03/2019

Kryeqyteti i Norvegjisë, Oslo, do të bëhet qyteti i parë në botë për të instaluar sisteme wireless të tarifimit për taksitë elektrike, duke shpresuar që të bëjnë rimbushjen e shpejtë dhe efikase. Nga viti 2023 e më tutje të gjitha taksitë në Oslo, do të duhet të jenë elektrike. Midis vendeve të tjera, Britania dhe Franca kanë synime të ngjashme në vijim.

‘Fortum’, kompania e cila po merret me skemën e realizimit të këtij projekti, u shpreh se pengesa më e madhe për elektrifikimin e taksive ishte deri më tani infrastruktura, pasi duhej shumë kohë për të gjetur një ngarkues, dhe më pas një vend të përshtatshëm, ku makina mund të karikohet.

Norvegjia ka normën më të lartë të pronësisë së makinave elektrike, pjesërisht falë përfitimeve afatgjata siç janë taksat e lira ose të zbritura të rrugëve, parkimi dhe pikat e tarifimit. Vitin e kaluar, pothuajse një në tre makina të reja të shitura ishte elektrike.

Me vetëm pesë milionë njerëz, Norvegjia bleu 46,143 makina të reja elektrike me bateri në 2018, duke e bërë atë tregun më të madh në Europë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist