Orbita “mirëpret” 60 satelitë të rinj!

Written by on 27/05/2019

Në orbitë janë lëshuar 60 satelitë të projektit të Elon Musk. Të pozicionuar në orbitë në lartësinë 440 kilometra,cilësohen si hapi i parë i të ashtuquajturit revolucion në fushën e internetit të shpejtë në mbarë globin. I gjithë grupi i satelitëve do të fluturojë në kuota të ulëta, krahasuar me satelitët që janë tashmë në orbitë, dhe do të shkëmbjnë më shpejt informacionin. Ndërkohë është bërë e ditur se në vitin 2020 pjesa më e madhe e planetit do të mbulohet nga “Starlink”, projekti i Musk , përsai përket internetiy të shpejtë . duke u bërë kështu alternativë e fibrës optike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist