Nga sot nisin gjobat per qeset plastike!

Written by on 04/07/2018

Nga sot nisin gjobat per qeset plastike!

Nga 4 korriku, çdo subjekt qe importon, prodhon apo tregton qese plastike te pariciklueshme, nen 35 mikron do te gjobitet nga 1 deri ne 1.5 milion leke. Ministria e Mjedisit u ka bere edhe nje here apel subjekteve qe te marrin masa per te mos qarkulluar me qese plastike te demshme per mjedisin, ndersa rreth 70 kompani qe ne QKR kane te regjistruar fjalen plastike, do te jene ne siten e kontrollit nga institucionet kompetente. Ndersa, Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve, nga java e ardhshme do te nise kontrollet intensive ne terren duke u perqendruar me se shumti tek tatimpaguesit qe jane prodhuesit kryesor te ketyre qeseve. Ministri i Mjedisit, Blendi Klosi, zhvilloi nje takim me inspektoret dhe monitoruesit per zbatimin e masave te marra ne kete drejtim.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist