Nëse doni të jetoni në qytetin më të sigurtë në botë, atëherë nisuni drejt Kopenhagenit!

Written by on 25/08/2021

Kopenhagen është qyteti më i sigurt në botë, sipas një studimi të kryer nga Njësia e Inteligjencës Economist. Kryeqyteti danez kaloi në renditje Tokion, Singaporin dhe Osakan në edicionin e katërt të Indeksit dyvjeçar të qyteteve të sigurta, i cili për herë të parë përfshinte edhe element të sigurisë mjedisore.

Në një studim të pesë shtyllave atë të të sigurisë urbane, dixhitale, shëndetësore, infrastrukturore, personale dhe mjedisore, Kopenhagen kryeson renditjen me 82.4 pikë nga 100 të mundshme. Krahas sigurisë shëndetësore, koronavirusi kishte një ndikim në të gjitha shtyllat e sigurisë, vunë në dukje autorët e raportit.

Radio Travel.al

 

 


Current track

Title

Artist

Background