Ne Berat hapet nje muze i ri

Written by on 04/05/2018

Qyteti me vlera te rralla kulturore i Beratit ka tashme edhe nje tjeter institucion te ri kulture, nje muze-ekspoze qe sjell ne vemendje nje memorie shekullore te bashkejeteses, bashkepunimit dhe solidaritetit mes beratasve dhe komunitetit hebre ne kete qytet. Studiuesit beratas nepermjet fotove, dokumentave, evidentimit te familjeve beratase, sjellin  per here te pare per publikun dhe vizitoret nje muze qe rrefen nje hapesire kohore 500-vjeçare, nga viti 1520, kur ne kete qytet u vendosen 25 familjet e para hebreje qe perbenin nje lagje te quajtur “Mehalla e Çifuteve”. I hapur ne rrugen qe te çon per ne kalane e qytetit, muzeu nepermjet fotove, dokumentave te kohes ndalet tek shpetimi dhe strehimi i mbi 600 hebrenjeve ne kohen e Holokausit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist