Lumit Vjosa i vijne ne ndihme dhe shkencetaret e universitetit Boku!

Written by on 21/03/2018

Lumit Vjosa i vijne ne ndihme dhe shkencetaret e universitetit Boku!

Ndertimi i hidrocentraleve mbi Lumin Vjose eshte kundershtuar se fundmi edhe nga shkencetaret austriake te universitetit BOKU te Vjenes. Ne nje konference te posaçme te mbajtur dje keta studiues se bashku me EcoAlbania bene me dije se do te kete nje studim te thelluar te pasojave te Hec-eve ne lum i cili do te kryhet ne disa faza, nepermjet teknikave bashkekohore dhe do te mase prurjen dhe cilesine e sedimenteve te Vjoses. Sipas shkencetareve sedimentet e bllokuara pas diges se planifikuar do te sjellin ulje te nivelit te ujerave nentokesore, tjetersimin e lagunave, humbjen e vlerave te biodiversitetit dhe ndryshimin e vijes bregdetare nga erozioni duke ndikuar edhe ne turizem. Ky studim eshte ne fazat e tij paraprake dhe rezultatet e studimit do te behen publike ne pranvere te vitit 2019.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist