Ja cili është ishulli që nuk e njeh orën !

Written by on 24/06/2019

 

 

Një ishull në Norvegji i ka thënë lamtumirë orës dhe kohës. Banorët por edhe turistët do ti përshtaten rregullit të eleminimit të orës. Arsyeja e vendimit lidhet me kushtet e Arktikut, ku në bazë të stinëve ditët janë në errësirë ose dritë totale. Në stinën e verës, dielli nuk perëndon për 60 ditë me radhë dhe e kundërta në stinën e dimrit. Kjo e bën kohën dhe orën të panevojshme. Objektivi i kësaj nisme është krijimi i fleksibilitetit për banorët por megjithatë nisma është dukur skeptike për disa nga bizneset e ishullit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist