Importimi i Gazit Natyror te Lengshem kercenon ishujt turistik ne Kroaci.

Written by on 16/04/2018

Importimi i Gazit Natyror te Lengshem kercenon ishujt turistik ne Kroaci.

 

Plani afatgjate i Kroacise per te importuar gaz natyror te lengezuar dhe te shnderrohet ne nje qender energjetike te BE-se, ka bere perparime gjate ketij viti megjithse aktore te industrise se turizmit kane kundershtuar kete plan duke pretenduar se ai eshte i demshem per ishujt turistik te vendit. Problemet vazhdojne, madje edhe pasi nje komitet i emeruar nga qeveria tha se nje terminal i Gazit Natyror te Lengshem nuk do te kishte ndonje ndikim negativ ne mjedisin ose ekonomine e ishullit te Krk. Grupet te ndryshme ambientaliste dhe komunitetet lokale ne Krk shpeshhere kane ngritur shqetesime rreth efektit te mundshem te gazit ne sigurine dhe turizmin e vendit.  Projekti ka mbetur ne stanjacion edhe per shkak te disa mosmarreveshjeve qe ekzistojne mbi çeshtjen e tokes dhe mungeses se fondeve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist