Hungaria, gati projektin për një qytet ekologjik

Written by on 29/05/2019

 

 

Hungaria po planifikon të krijojë një qytet të furnizuar vetëm me ‘energji të blertë. Ai do të përfshijë banesa dhe mundësi punësimi për mijëra njerëz, anës Danubit në një zonë të rrezikuar nga përmbytjet. Projekti Hegyeshalom-Bezenye prej 1 triliard eurosh në veriperëndim të Hungarisë, do të ketë madhësinë e rreth 500 fushave futbolli dhe do të ketë lehtësira të plota siç janë shkollat ​​dhe objektet tregtare.  Qyteti neutral në karbon, do të funksionojë kryesisht me energji diellore dhe do të krijojë më shumë se 5.000 vende pune të përhershme.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist