Hendeku i pagave mes shefit dhe punonjësit, kompanitë do të ndryshojnë duke filluar nga ky vit!

Written by on 07/01/2020

Shefat ekzekutivë të kompanive të mëdha të listuara në Mbretërinë e Bashkuar, fitojnë pagën vjetore të një punonjësi mesatar të punës në tri ditë të punës së tyre. Shefi i zakonshëm i një prej kompanive të që përbëjnë indeksin FTSE 100 arrin pagën vjetore 20 mijë paund. Krahasuar me një vit më parë, koha e kalimit të kësaj shume është më e gjatë. Hulumtimi vjen në një kohë kur firmat e mëdha të listuara në bursë përgatiten për rregulla që detyrojnë transparencë  më të madhe në lidhje me pagat e punonjësve. Duke filluar nga ky vit, kompanitë me më shumë se 250 persona staf do të raportojnë hendekun me të ardhura mes shefave dhe punonjësve të zakonshëm.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist