Hekurudha Maqedoni – Bullgari gati perpara vitit 2023

Written by on 23/05/2018

Drejtoret e Hekurudhave te Maqedonise dhe Bullgarise zhvilluan takim ne te cilin bidesuan per ndertimin e pjeses hekurudhore te Korridorit 8 qe lidh keto dy shtete.Te dy drejtoret pas takimit ne nje konference te perbashket presin qe lidhja hekurudhore e Maqedonise dhe Bullgarise te jete deri ne vitin 2023. Ne Korridorin 8, Maqedonia duhet te lidhet ne menyre hekurudhore edhe me Shqiperine, me rrugen Kerçove-Lin, ne gjatesi prej 63 kilometrave, per te cilen eshte gati dokumentacioni projektues ndersa per ndertimin duhet te sigurohen 500 milione euro.Nderkohe kjo linje hekurudhore do te ndihmoje ne rritjen e numrit te udhetareve dhe transportit te mallrave midis vendeve te rajonit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist