Hapet lista e kuqe, ndryshimet klimatike mund të zhdukin përgjithmonë këto specie!

Written by on 10/12/2019

Flora dhe fauna të përballura nga kërcënime të shumta, u duhet të përballen tani dhe me ndryshimet klimatike, ka theksuar UICN  gjatë vendosjes në “listën e kuqe” të specieve të kërcënuara. Bashkimi Ndërkombëtar për Mbrojtjen e Natyrës ka shtuar më shumë se 1500 specie të kërcënuara duke e çuar shifrën totale në rreth 30 mijë. “Ne duhet të reagojmë sa më shpejt në mënyrë vendimtare për të zgjidhur krizën”, ka theksuar drejtoresha e UICN gjatë një deklarate për shtyp.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist