Greqia gati per investimin drejt aeroportit te ri te Kretes

Written by on 22/02/2019

Greqia gati per investimin drejt aeroportit te ri te Kretes
Greqia nenshkroi nje koncesion, duke lejuar nje konsorcium greko-indian te ndertonte nje aeroport te ri ne Krete, ishullin e saj me te madh.Ariadne Airport Group, nje ndermarrje e perbashket midis aeroporteve GMR te Indise dhe kontraktorit grek, GEK Terna, iu dha kontrata per projektin e aeroportit Kasteli prej 850 milione euro vitin e kaluar. Kompania ka nevoje per leje nga parlamenti dhe autoritetet e konkurrences para fillimit te ndertimit. Qe nga viti 2010, Greqia ka bere disa perpjekje per te ndertuar aeroportin e ri ne Kasteli per te zevendesuar aeroportin e Heraklionit, i dyti me e madh ne aspektin e trafikut, por qenuk perballon plotesisht trajtimin e 6.7 milione pasagjereve, kryesisht turiste, qe kalojne çdo vit atje

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist