Greqi, shqiptaret turistet me rritjen me te madhe gjate 2018

Written by on 15/01/2019

Greqi, shqiptaret turistet me rritjen me te madhe gjate 2018
Shqiptaret jane nder popujt qe kane pesuar rritjen me te madhe ne Greqi, si
turiste. Te dhenat i ben me dije Banka Qendrore e Greqise, nepermjet
bilancit te pagesave. Shifrat me te fundit, i referohen periudhes Janar-
Shtator te vitit te kaluar dhe tregojne se shqiptaret si turiste kane
shpenzuar 186.5 milione euro ne vendin fqinj, ne rritje me 23% ne
krahasim me te njejten periudhe te  vitit 2017. Ne terma rritje, shqiptaret
jane te 7-tet ne bote, me spanjollet qe kryesojne klasifikimin me
39.7%. Pergjate te gjithe vitit 2018, Greqine e vizituan per turizem 829
mije shqiptare, te cilet shpenzuan 190 milione euro ne total.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist