Gratë zviceriane protestojnë për kohë dhe respekt!

Written by on 14/06/2019

 

 

Gratë zviceriane do të nisin sot një protestë ndaj ritmit të ngadaltë të barazisë gjinore në vendin e tyre. Protesta vjen 28 vite pas protestës e cila mbodhi më shumë se gjysëm milion  gra në rrugë. Gratë zviceriane herë pas here janë pjesë fushatave në favor të rritje dhe përshpejtimit të barazisë gjinore. Në kohën e protestës së vitit 1991, gratë zviceriane nuk ishi  në qeveri dhge nuk kishin leje lindjeje të detyrueshme, por më vonë ato fituan disa nga sfidat për të cilat protestonin.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist