Gjiokaster, perfundon faza e pare e restaurimit te Pazarit, mundesi per zhvillimin e agroturizmit

Written by on 22/05/2018

Kryeministri i vendit gjate nje turit te fundit ne Gjirokaster beri te ditur se ky qark ka potenciale te medha zhvillimi ne sektorin e agroturizmit. Ai tha se permes lehtesirave fiskale po nxitet zhvillimi i agroturizmit ne kete rajon. Nderkohe ne qytet ka perfunduar faza e pare e restaurimit te Pazarit, ku 10 blloqe banimi kane marre pamje te re me nje rinovim qe i eshte bere vetratave e dritareve e shume shpejt do te filloje faza e dyte. Zonat e Kelcyres dhe Libohoves, qe kane nje atraksion turistik do te vihen ne qender te vemendjes per te pasur me shume zhvillim te agroturizmit. Sot numri i hoteleve dhe bujtinave ne Gjirokaster eshte mbi 15 por te gjithe ata qe do te investojne per t’i kthyer ne bujtina shtepite e tyre, apo per te ndertuar hotele pak me te medha do te kene  nje pakete mbeshtetje, ku TVSH do te jete 6% ashtu si hotelet me kater apo pese yje.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist