Fëmijët francezë, nuk do të kenë më “smartphone” nëpër duar!

Written by on 01/08/2018

Fëmijët francezë, nuk do të kenë më “smartphone” nëpër duar!

 

Parlamenti i Francës ka miratuar se ndalon përdorimin e smartfonëve nga shkollat, nga ku fëmijët francezë do t’ju duhet të lënë telefonat dhe pajisjet e tyre në shtëpi ose ti fikin ato ndërsa ndodhen në shkollë duke filluar që nga muaji shtator. Ndalimi i telefonave si dhe llojet e tjera të pajisjeve të lidhura me internetin, siç mund të jenë tabletat, vlejnë për nxënësit e moshës 3 deri në 15 vjeç, e cila u miratua ditën e hënë nga ligjvënësit.

Ligji i ri bën përjashtim për nxënësit me aftësi të kufizuara, gjatë aktiviteteve jashtëshkollore dhe për “përdorim pedagogjik”. Varësia e nga telefonat ka ndikuar në përhapjen e “nomophobisë” apo “No Mobile Phone phobia”, frika se nuk do të mund ta përdorni telefonin apo pajisjen tuaj. Një anketë në Britani thotë se 66% e të anketuarve janë të prekur nga “nomophobia”, ndërsa  41% e tyre kanë thënë se e kanë edhe një apo dy telefona më shumë në mënyrë që të jenë të kyçur në internet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist