Tiranë-Bari-Salento, një rrjet i ri arti të muzeve

Written by on 01/08/2018

Tiranë-Bari-Salento, një rrjet i ri arti të muzeve

 

Kultura vihet në lëvizje për të kryer projekte të përbashkëta në një rrjet të muzeve në një dimension të ri ndërkufitar të muzeve. Kjo ishte tema e takimit, “Puglia dhe Shqipëria për një rrjet Adriatik të Muzeve Historike” ndërmjet Muzeut Historik Kombëtar, Museo Civico di Bari dhe Polo Bibliomuseale të Rajonit të Pulias nën kujdesin e Fondacionit Gramsci në Pulia.  Qëllimi i kësaj marrëveshjeje është që të fillohet promovimi i përbashkët i njohurive të iniciativave historike nëpërmjet përgatitjes së ekspozitave dhe promovimin e projekteve kërkimore, duke e imagjinuar Adriatikun jugor si një distrikt të vërtetë kulturor, në të cilin integrohen ndërmarrjet e nismave të përbashkëta të pranishme në territore të ndryshme, duke marrë pjesë së bashku me thirrjet europiane.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist