Energjia arrin nivelet më të larta të zhvilimit, kush do të investojë për të krijuar në mozaik pasqyrash!?

Written by on 21/11/2019

Një mozaik pasqyrash diellore në shkretëtirën Mojave në perëndim të Shteteve të Bashkuara   ka tërhequr vëmendjen maksimale të mediave. Ato janë pjesë e një objekti”Heliogen”, një kompani e energjisë diellore që po zhvillon një metodë për të përqëndruar fuqinë e dritës së diellit. Prodhimi i një energjie të tillë kërkon temperaturë të paktën 1000 gradë celsius, dhe kompania ka deklaruar se e ka arritur atë nivel nxehtësie. Kjo është hera e parë që një kompani arrin temperatura aq të larta duke përdorur energji diellore të rinovueshme .”Heliogen” ka llogaritur Bil Gates si investitorin e saj fillestar.

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist