Droni R1 i ben te gjitha vete

Written by on 04/04/2018

Droni R1 i ben te gjitha vete!
Arkeolog, meteorolog, postier dhe tani edhe fotograf. Behet fjale per nje dron te pajisur me 13 kamera qe shkepusin imazhe nga te gjitha drejtimet. I quajtur R1 apo ‘selfie drone’ ai eshte i afte te beje foto dhe video ne levizje nga perspektiva e protagonistit ne çfaredo ambienti, por ne menyre te plote autonome. E kane bere te mundur tre studente te Institutit te Teknologjise se Massachussets, me seli ne San Francisco. Per te nisur dhe leshuar ate perdoret nje aplikacion, me te cilin mund te programoni paraprakisht kushtet e fluturimit ose nese preferoni, perdorni kontrollin manual. Dronet ekzistues kerkojne nje pilot njerezor, disa kane nje pilot-ndihmes qe u vjen ne ndihme, por ata nuk jane te pavarur. R1, fale algoritmeve te avancuara qe e bejne ate ‘inteligjente’, mund te perceptoje, programoje dhe kontrollojne ashtu si nje person orienton veten ne nje mjedis.
 

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist