Danimarka mbeshtet blerjen e makinave elektrike per vendasit!

Written by on 01/05/2018

Danimarka mbeshtet blerjen e makinave elektrike per vendasit

Danimarka mund te jete e hapur ndaj stimujve financiare per te blere makina elektrike pasi ka pare nje renie dramatike ne shitjen e automjeteve jo ndotese. Çdo stimul i ri do te shpallet se bashku me nje plan qeveritar per te rritur konsumin e energjise se paster pas sezoni te veres. Shitjet e automjeteve elektrike ne Danimarke kane rene ne menyre dramatike – nga afersisht 5,000 ne vitin 2015 ne rreth 700 ne vitin 2017 – pasi qeverisja e qendres se djathte e Rasmussen shfuqizoi subvencione te tilla si ato te ofruara ne Norvegji dhe Gjermani. Ky ndryshim shfarosi shitjet e Tesla, modeli “S” i se ciles dominoi dikur ne tregun vendas.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist