Buckingham Palace i nenshtrohet rinovimit 10 -vjecar

Written by on 29/06/2018

Buckingham Palace i nenshtrohet rinovimit 10 -vjecar

 

Nje rinovim qe do te kushtoje mbi 370 milione sterlina do te jete investimi me i rendesishem ne Londer gjate dekades se ardhshme e pikerisht ne Buckingham Palace. Rezidenca e Mbretereshes Elizabeta II do te ristrukturohet teresisht me nje program pune qe do te zgjase 10 vite e qe do te kryesisht brendesine e pallatit deri ne sistemin elektrik dhe hidraulik. Per te mundesuar rikonstruksionin te gjitha dhomat e pallatit do te zbrazen dhe pjesa me interesante do te jete zhvendosja e me shume se 10 mije veprave te artit qe zbukurojne pallatin te cilat deri ne perfundim te rinovimit do te shfaqen ne muzeumet e artit per turistet.  Personeli i pallatit do te zhvendoset gjithashtu gjate kesaj kohe ne Saint James Palace. Fasada e Buckingham Palace do te qendroje e pandryshuar dhe e paprekur nga punimet e do te jete vizibel per turistet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist