BERZH: Turizmi shqiptar me transaksione te uleta bankare, ja problemet!

Written by on 07/11/2018

Banka Europiane per Rindertim dhe Zhvillim si dhe Bashkimi Europian kane vleresuar se transaksionet me instumente bankare ne sektorin e turizmit mbeten ne nivel te ulet çka tregon per informalitetin e sektorit. Gjate nje takimi te mbajtur me fokus tek turizmi nga Keshilli i Investimeve keto dy insitucione te rendesishme nderkombetare kane ngriur nje sere shqetesimesh se ku duhet te vihet theksi si perqendrimi i larte i vizitoreve ne nje sezon te shkurter, roli i ulet i sektorit privat ne mireqeverisjen e sektorit dhe duke mos harruar as ndertimet masive ne zona te veçanta. Keta te fundit kane theksuar se problematikat qe hasen ne sekorin e turizmit aktualisht duhet qe te adresohen ne Draft-Strategjine Kombetare te Turizmit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist