Aeroporti i Kukesit regjistrohet si shoqeria “Kukes International Airport” prane QKB

Written by on 21/02/2019

Aeroporti i Kukesit regjistrohet si shoqeria “Kukes International Airport”
prane QKB
Dy kompanite qe fituan te drejten e koncesionit per aeroportin e Kukesit per nje
periudhe 35 vjeçare kane regjistruar se fundmi shoqerine tregtare per kete nisme.
Ne 31 janar 2019 prane Qendres Kombetare te Biznesit  eshte regjistruar “Kukes
International Airport” me dy aksioneret e saj. Shoqeria e re ka nje kapital fillestar
10 milione leke. nvestimi parashikon rehabilitimin dhe operimin e Aeroportit te
Kukesit, duke bere zgjerimin e pistes se aeroportit, zgjerimin e terminalit te
pasagjereve, zgjerimin e zones se parkingut etj. Aeroporti do te kete qellim te
funksionoje si aeroport per transportuesit me kosto te ulet duke qene se per nga
infrastruktura, thjeshtesia dhe teknologjia e tij, ai i pershtatet modelit te biznesit te
linjave ajrore me kosto te ulet.Pista per avionet ne floten e linjave ajrore me kosto
te ulet, do te zgjerohet deri ne nje gjatesi prej 2.200 metra, dhe do te kete kodin me
numrin 4. Me rritjen e kodit do te rritet edhe gjeresia e pistes ne 45 metra. Me
qellim te zgjerimit  dhe zonave te sigurise do te behet nje shtese prej 66.000 m2 te
zones se aeroportit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist