600.000 shqiptarë të injektuar me vaksinën kineze. Shumica e shteteve nuk e njohin!

Written by on 06/09/2021

Jo të gjithë shtetet njohin çertifikatën shqiptare të vaksinimit edhe kur bëhet fjalë për vaksinat e autorizuara nga EMA dhe FDA.  Veçanërisht personat që kanë injektuar vaksinat Coronavac apo SputnikV, kur lëvizin jashtë vendit, përballen me dilemën nëse vendi pritës detyron vaksinimin vetëm me vaksina të autorizuara.

Konkretisht certifikata shqiptare e vaksinimit nuk njihet ende nga Republika Çeke, ndërsa Gjermania, Italia dhe Malta njohin vetëm vaksinat e miratuara ndërkombëtarisht. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, gati 600.000 shqiptarë janë vaksinuar me Coronavac./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist