“Tokio 2020”, medaljet e lojrave do te krijohen me mbete te riciklueshme!

Written by on 10/02/2019

“Tokio 2020”, medaljet e lojrave do te krijohen me mbete te riciklueshme!

Te gjitha medaljet per lojerat olimpike dhe paraolimpike ‘Tokio 2020’,sipas
organizatoreve, do te krijohen duke perdorur te gjitha mbetjet e riciklueshme
elektronike, kryesisht telefona celulare. Projekti ka nisur qe ne vitin 2017, me
mbledhjen e te gjitha mbetjeve te mundshme elektronike, duke perfshire ketu
smartfona dhe laptopa, per te perfunduar planin.Synimi eshte te mblidhen 30.3 kg
flori, 4100 kg argjend dhe 2700 kg bronz, mjaftueshem per medaljet qe do te
dorezohen ne finalet e lojerave.Metali i riciklueshem eshte mbledhur pergjate
ketyre muajve ne te gjitha industrite japoneze, duke nisur qe nga administrata
shteterore dhe bizneset private. Qe prej nentorit te 2018-es, jane mbledhur 47.4
mije ton pajisje elektronike ndersa vete qytetaret kane dorezuar mbi 5 milione
aparate celulare te vjeter.Gjate lojerave olimpike Rio 2016, rreth 30% e medaljeve,
ato ari dhe argjendi, jane siguruar nga materialet e riciklueshme.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background