Shkencetaret ndalen ne Skoci …

Shkencetaret ndalen ne Skoci …

Like
33
0
Tuesday, 06 March 2018
Updates

Ne ishullin Skye ne veri te Skocise, ne arkipelagun Inner Hebrides u zbuluan minerale 60 milione te vjetra qe nuk jane pare asnjehere ne Toke.Shkencetaret erdhen ne perfundim se prania e ketyre mineraleve mund te jete si pasoje e renies se ndonje meteori ne te kaluaren e larget ne ishujt britanike.

Minerale te tilla si ozbornit dhe vanadium i pasur u gjeten ne shtresen e trashe te materialit, afersisht 6.5 km larg njera tjetres.Nje vit para ketij zbulimi, ekspertet erdhen ne konkluzion se nen Skoci fshihet nje krater i madh, te cilin mund ta kete krijuar nje meteor i perbere nga shkembinj te gjelber dhe gur ranor te kuq, dhe mostrat jane te moshes 1.2 miliard vjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *