Zelanda e Re: Fluksi i vizitorëve po na dëmton mjedisin!

Written by on 19/03/2021

Zelanda e Re po shqyrton mënyrat për të transformuar industrinë e saj kryesore të turizmit mes shqetësimeve se fluksi i vizitorëve po dëmton mjedisin. “Pamja afatgjatë për turizmin kërkon ndryshime më thelbësore sapo të hapen kufijtë. Ne nuk mund t’i kthehemi modelit të turizmit që ekzistonte para Covid-19”, tha Ministri i Turizmit Stuart Nash.

New Zealand's largest city back in lockdown as COVID lingers | The Times of  Israel

Para pandemisë, turizmi ishte kontribuesi kryesor në ekonomi dhe punësoi rreth 10% të punëtorëve të vendit, por mbipopullimi nga turistët ka lënë prapa pasoja të konsiderueshme./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist