Zbulohet origjina e metaleve të çmuara

Written by on 19/06/2019

 

Shpërthimi i një supernova i ka dhuruar njerëzimit metalet e çmuara si platini apo floriri. Zbulimi i bërë në universitetet “Guerlph” në Kanada dhe ai amerikan “Columbia” i publikuar në revistën shkencore”Nature”, konsiderohet si revolucion. Shpërthimi i një ylli me masë më të madhe se ajo e Diellit ka krijuar elementet e rënda të planetit , të cilat sot konsiderohen si metalet më të çmuara. Eksplorimi i plotë i origjinës së metaleve do të nisë në vitin 2021.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist