Sheshi “Skënderbej” rrëmben një tjetër çmim

Written by on 19/06/2019

 

 

Sheshi “Skënderbej” është përzgjedhur fitues i Çmimit Europian për Ndërhyrje në Trashëgiminë Arkitekturore, mes 239 projekteve nga vende të ndryshme të botës. Juria e ka vlerësuar projektin e sheshit si reflektim i kompleksitetit dhe historisë së Shqipërisë.Sipas vlerësimeve, projekti ngre në shkallë të lartë vlerat e kompleksit historik arkitekturor rrethues duke krijuar harmoni me ndërtesat përreth dhe thyerjet e përbërjeve të aksit urban ekzistues . Kjo , sipas jurisë, gjeneron një model të ri të hapësirës urbane.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist