Ura që kapërcen cdo fantazi! Mbahet nga dy duar gjigande në një lartësi 1400 metra.

Written by on 19/08/2021

Një palë duar gjigande 1400 metra të larta mbajnë një urë panoramike përgjatë vargmaleve Annamita që kapërcejnë Laosin, Kamboxhian e Vietnamin. Këtu është realizuar kjo vepër e madhe ndërtimore që del nga bimësia e dendur dhe ofron një pamje të kodrave të Ba Na , dikur një lokalitet pushimesh i themeluar nga kolonizatorët francezë në 1919.

Për të arritur në ‘Golden Bridge’ vietnameze duhet të marrësh një teleferik të vjetër që ka gjatësi 5777 metra dhe që tërhiqet nga një kavo e vetme duke i çuar pasagjerët në një ekstremitet të lartë vetëm për 17 minuta. Kjo urë ka kushtuar 2 miliardë dollarë dhe bën pjesë në programin për të zhvilluar turizmin në Vietnam.

Radio Travel.al


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist