Ura e Golikut ne Pogradec do të ketë një pamje të re

Written by on 29/07/2018

Ura e Golikut ne Pogradec do të ketë një pamje të re

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin për restaurimin e Urës së Golikut, Pogradec. Instituti i Monumenteve të Kulturës shkruan se projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare Korçë parashikon ndërhyrje konsoliduese dhe restauruese në monument. Ura e Golikut në lumin Shkumbin, pjesë e rrugës Egnatia, mbetet një atraksion turistik sidomos për të apasionuarit pas trashëgimisë kulturore. Ajo ndodhet në zonën e Mokrës, 40 km larg qytetit të Pogradecit mbi lumin Shkumbin në fshatin Golik.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist