Turizmi në Qipro, drejt avullimit!

Written by on 18/02/2021

Sektori i turizmit në Qipro është drejt avullimit. Motorri ekonomik i cili kontribuon me 21% të Prodhimit të Brendshëm Bruto ra me 95% në janar, sipas të dhënave të lëshuara nga Shërbimi Statistikor i Qipros. Vetëm 3.889 turistë mbërritën në vend në janar të këtij viti, shumica prej tyre nga Greqia dhe një numër i vogël nga Gjermania, krahasuar me mbi 85.000 një vit më parë.

Image result for Tourism in Cyprus

 

Midis janarit dhe dhjetorit të vitit të kaluar 631.609 turistë vizituan Qipron, krahasuar me katër milion në 2019. Të ardhurat nga turizmi vlerësohet të kenë rënë me 85 përqind pra me rreth 400 milionë euro në vitin 2020-të./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist