Treni i shpejtësisë së lartë, gati në 2021

Written by on 25/05/2019

Treni i ri i shpejtësisë së lartë në Kinë, I cili do të lëvizë me 600 km në orë, pritet të vihet në punë shumë shpejt. Prototipi u testua me sukses, dhe kompania shtetërore, ‘China Railway Rolling Stock Corporation’ – thotë se prodhimi komercial i tij mund të nisë në 2021-shin. Personat e përfshirë në projekt janë optimistë se ky tren do të arrijë t’a transformojë tërësisht peizazhin e udhëtimit në vend. Ata parashikojne qe distanca Pekin-Shangai, nga 5 ore me nje tren te zakoshem, do të shkurtohet në 3 orë e gjysmë  me super trenin e shpejtësisë së lartë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist