Tirana pretendente per “Kryeqytetin e gjelber europian”!

Written by on 07/12/2018

Tirana ka hyre ne listen e qyteteve pretendente per te fituar çmimin “Kryqyteti i gjelber europian” qe organizohet çdo vit nga Komisioni Europian. Tirana eshte perzgjedhur nga Komisioni Europian perkrah 9 qyteteve te tjera nga e gjithe Europa si Budapesti (Hungari), Cagliari (Itali), Dijon (France), Lahti (Finlande), Lille (France), Shkupi (Maqedoni), Strasburgu (France) dhe Västerås (Suedi). Pas ketij hapi, nje panel prej 12 ekspertesh te pavarur dhe te njohur nderkombetarisht do te fillojne nje vleresim teknik te çdo konkurrenti ne baze te 12 treguesve mjedisore si zbutjen e ndryshimeve klimatike, adaptimin e ndryshimeve klimatike, levizjen e qendrueshme urbane, natyren dhe biodiversitetin, kualitetin e ajrit, zhurmen, mbeturinat dhe rritjen e ekonomive te gjelbera. Finalistet do te shpallen ne prill te vitit 2019. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist