Të rinjtë shqiptarë zgjedhin largimin nga Shqipëria. Çfarë i “tremb” më shumë ata?

Written by on 12/12/2019

Më shumë se 40% e të rinjve shqiptarë duan të largohen nga Shqipëria. Ky është një prej përfundimeve të “Studimit Rinor 2018-2019”,realizuar nga fondacioni “Friedrich Ebert”, i cili bazohet në një sondazh kombëtar. Sipas studimit, papunësia,varfëria dhe korrupsioni janë ato që trembin më shumë të rinjtë shqiptarë, duke u shprehur edhe të papërfaqësuar, çka do të thotë se problematikat janë të adresuara. Më tej, të rinjtë kanë pohuar blerja e notës është një fenomen që ekziston hapur në arsim. Sondazhi flet edhe për dëshirën e të rinjve për t’u integruar në Bashkimin Europian, por të dhënat tregojnë se nuk ka informacion të plotë për procesin.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist