Tarifa të reja për transportin ajror? Ja cilat kompani do të jenë më të prekurat!

Written by on 04/12/2019

Organizata Botërore e Tregtisë ka deklaruar se SHBA nuk ka të drejtë të rrisë tarifat për produktet e Bashkimit Europian në kontekstin e debatit transatlantik mbi subvencionet e avionëve.Washington do të rrisë nivelin dhe shtrirjen e tarifave, pasi OBT zbuloi se BE nuk kishte ndërmarrë hapat e duhur për të hequr efektet e pavaforshme të ndihmës së tij për prodhuesin e avionëve “Airbus”. Pak kohë më parë organi global i deklaroi të paligjshme subvencionet europiane për “Airbus” dhe lejoi që SHBA të kundërpërgjigjej me tarifa mbi importet e Bashkimit Europian për të kompensuar deri në 7.5 miliardë dollarë në dëme. Ky i fundit ka shprehur vazhdimisht dëshirën për të shmangur tarifat.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist